Founding teamOlivier Takx
Founding partner and CEO

Olivier voelt zich thuis waar duurzaamheid, investeringen en financieringen samenkomen. Hij heeft uitgebreide ervaring in het opzetten en laten groeien van ondernemingen in vastgoed, corporate finance en private equity. Zowel institutioneel als privaat, nationaal en internationaal. Al tijdens zijn studie was hij begaan met duurzaamheid en het zoeken van de balans tussen maatschappelijke belangen en rendement. Zijn visie is dat de duurzaamheidsagenda van de klant moet leiden tot waardecreatie op lange termijn. Met de hechte groep professionals van de Sustainable Capital Group realiseert hij de transitie naar duurzaam ondernemen bij bedrijven èn bij investeerders.Marc Roodhuyzen de Vries
Founding partner and CCO

Marc heeft een achtergrond in bedrijfskunde en duurzaamheid. Vanuit deze combinatie ziet hij altijd weer mogelijkheden om beide disciplines effectief te verweven. Soms met een groot gebaar, soms in stappen, maar altijd met oog voor resultaat. Zijn favoriete quote is van historicus Howard Zinn: ‘Kleine handelingen, vermenigvuldigd door miljoenen mensen, hebben de wereld veranderd en zullen de wereld blijven veranderen.”
Marc is co-founder van Nexio Projects. De inhoudelijke kennis vanuit dit partnerbedrijf komt vaak van pas bij SCG-projecten. Bijvoorbeeld als het gaat om de verduurzaming van de supply chain van een klant.

Team

Financieel & duurzaam denken heeft een eigen dynamiek die vraagt om een creatieve aanpak. Het SCG team bestaat uit 12 professionals met veel vakkennis die ze effectief weten door te zetten naar innovatieve oplossingen.
Intern werken gespecialiseerde sectorteams voor Agrifood, Energie, Vastgoed en Mobiliteit/Infrastructuur. Ook hebben we routiniers voor lange termijn financieringen, overnames & fusies en de kapitaalmarkt. Regelmatig werken ze samen met onze meer dan 40 collega’s in Rotterdam, Amsterdam, Brussel, Parijs en Hong Kong.
Wat ons allemaal kenmerkt is de drive om te werken aan een betere wereld, op een financieel haalbare wijze. We vertellen u er graag wat over.